Principals àrees d´aplicació del IOGA

Equilibri físic i psíquic.
Disminució de la tensió arterial i muscular. Muscular i de les articulacions.?, i millora de problemes lumbars, cervicals i de la columna en general.
Resolució de problemes associats a cefalees, migranyes, problemes d’insomni..
Protecció? i millora d’afeccions respiratòries,(asma, apnees…)
Agilitat mental, augment de l’atenció, de la concentració i de la memòria.
Rebaixa nivells d’ansietat, d’estrès, i millora remarcablement els estats depressius.
Millora afeccions com la fibromiàlgia.

Ioga

El Ioga és una Ciència mil·lenària. És una pràctica que és manté, a través dels anys, sense veure’s afectada per modes o esnobismes que fan que de tant en tant aparegui una pràctica nova que pretén ser més moderna. La pràctica del Ioga, dirigida i ensenyada per un professor/ra, rigorós, competent i degudament format, aporta equilibri físic i psíquic, permet flexibilitat i força en l’estructura física del practicant (articulacions, vèrtebres lumbars, dorsals o cervicals, esquena…) i també una notable millora de les funcions superiors: concentració, atenció, memòria. La combinació de Ioga i relaxació permet fer front als problemes quotidians amb més serenitat, i és un antídot científicament comprovat contra l’insomni, la depressió, i l’ansietat en totes les seves manifestacions: atacs de pànic, ansietat generalitzada, fòbies, estrès agut.; La seva pràctica es també un gran preventiu contra l’aparició de malalties cardiovasculars, problemes de tensió arterial, etc… Les sessions rigorosament impartides no presenten cap contraindicació en casos de hèrnies discals, vèrtebres mes o menys afectades, espondilosis, artrosi… ans al contrari, permet reforçar columna i musculatura. Tampoc hi ha contraindicacions en casos de patir Fibromiàlgia o Síndrome de Fatiga Crònica (SFC). El Ioga es una pràctica física (es treballa el cos intensament), que es combina amb treball mental.

Meditació

Meditar vol dir deixar en repòs pensaments i emocions. La practica regular de la meditació beneficial estat d’ànim, allunya l’ansietat i reforça el sistema immunològic. Meditant s’activa la funció del l’bul frontó-temporal, i en els centres de la memòria s’ha comprovat un augment de producció de neurotransmissors tals com la Serotonina o la Dopamina, directament relacionats amb els nostres estats anímics.

Pranayama

Es tracta d´una sèrie de tècniques de control respiratori. No es nomes respirar b?, sinó que es treballa per disciplinar els òrgans encarregats de regular l’admissió i l’expulsió de l’aire. L’eficàcia del control respiratori depén en gran mesura de l’equilibri del sistema nerviós, equilibri que es treballa amb aquesta pràctica de control respiratori.